Η ΕΡΤ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120

kratikodietoi

Από antistachef.wordpress.com

Ψήφισμα της ανοιχτής συνέλευσης  εργαζόμενων στην ΕΡΤ και αλληλέγγυων ‘’ΕΡΤ ανοιχτή στη κοινωνία’’,, που έγινε στις 25/7/2013 στο προαύλιο της ΕΡΤ Προς: ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματεία ΕΡΤ

Το κυβερνητικό πραξικόπημα με το μαύρο στην ΕΡΤ, και η εν συνεχεία μη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την άμεση επαναλειτουργία της, καταδει-κνύουν ότι η κυβέρνηση πλέον δεν σέβεται καμία νομιμότητα. Με τα μέτρα που εφαρμόζει σε συνεργασία με τους ξένους εντολείς και τους ντόπιους υπο-στηρικτές της (ΜΜΕ, ΣΕΒ κ.λ.π. ), έχει καταστεί επικίνδυνη γιά την κοινωνία και τη χώρα μας. Η περίπτωση ΕΡΤ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την παραβίαση και αυτού ακόμα του Συντάγματος. Όπως αυτό επιτάσσει στο τελευταίο του άρθρο 120, έχουμε υποχρέωση να το υπερασπι-στούμε, γιατί έτσι υπερασπίζουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Κηρύσσουμε την ΕΡΤ κέντρο αγώνα για αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέσα από ένα πλατύ και βαθύ κίνημα πράξης και διαλόγου. Η ΕΡΤ και οι περιφερειακοί σταθμοί της θα γίνουν κέντρα συσπείρωσης. Η εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μιά άλλη πορεία της κοινω-νίας και της χώρας. Για το λόγο αυτό κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα κοινωνικά αξιόπιστα, έντιμα και σχετικά με τον ραδιοτηλεοπτικό πολιτισμό. Τα άτομα αυτά να αποτελέσουν την Προσω- ρινή Διοίκηση της ΕΡΤ που θα φροντίσει :

Α) Να διαμορφώσει το νέο λειτουργικό σχήμα της ΕΡΤ.

Β) Με βάση το προηγούμενο σχήμα να κάνει την πραγματική εξυγίανση της ΕΡΤ.

Γ) Να οργανώσει τον κοινωνικό διάλογο με τη βοήθεια ανοιχτών επιτροπών και ανοιχτών συνελεύσεων, ξαναπιάνοντας το νήμα της πρώτης στον κόσμο αυτοθεσμισμένης Δημοκρατίας , της Αθηναϊκής.

Η θητεία της Προσωρινής Διοίκησης θα λήξει μετά τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ. Η προσφορά των μελών της θα γίνει δωρεάν. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα, όπου θα κατατίθενται οι συνδρομές των πολιτών, γιά μισθούς και λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ.

Ενδεικτικά προτεινόμενα μέλη, για την Προσωρινή Διοίκηση :

  1. Κούνδουρος Νίκος ( Σκηνοθέτης)
  2. Κοντογιώργης Γιώργος (Πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, πανεπιστημιακός)
  3. Ξαρχάκος Σταύρος ( Μουσικοσυνθέτης )
  4. Νικολακοπούλου Λίνα ( Στιχουργός )
  5. Ξυδάκης Νίκος ( Δημοσιογράφος )
  6. Μιχαλίτσης Νίκος ( Δ/ντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ )
  7. Νικολάρα Μάχη (Δημοσιογράφος ΕΡΤ )
  8. Μητρόπουλος Γιώργος ( Ραδιοφωνικός παραγωγός ΕΡΑ)
  9. Αυγερόπουλος Γιώργος ( Κινηματογραφιστής ).

Τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης που εργάζονται στην ΕΡΤ, θα αναλάβουν την συνεννόηση και το συντονισμό με τα εκτός ΕΡΤ μέλη.

Επείγουσες αλλαγές που προτείνουμε είναι : α) Να αλλάξει ο τρόπος και η δομή του δελτίου ειδήσεων.

β) Να καθιερωθεί μία (1) ώρα την ημέρα για τις συλλογικότητες.

γ) Να συμμετέχουν οι Δήμοι με δημότες καλλιτέχνες και συλλογικότητες στο καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα του κήπου του ραδιομεγάρου μετά από τηλεοπτική πρόσκληση.

Παρακαλούμε να τεθεί το ψήφισμα στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Η ΕΡΤ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120

  1. Ο/Η ertopensoc λέει:

    Ήδη κάποια αιτήματα έχουν γίνει δεκτά, αλλά το ζήτημα είναι ότι χρειάζεται κόσμος απέξω, και εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι και από άλλες συλλογικότητες, και βέβαια κάποιοι που θα κινήσουν τις διαδικασίες. Ντάλα Αύγουστο είναι δύσκολο αλλά εμείς συνεχίζουμε. Η συσπείρωση των κινημάτων και η μαζικότητα είναι σημείο κλειδί.

  2. Ο/Η Από Κοντά λέει:

    Καλημέρα, για να καταλάβουμε τι εννοείς θα ήθελα να μας πεις συγκεκριμένα αρχικά τι ακριβώς σημαίνει αυτό που γράφεις «Ήδη κάποια αιτήματα έχουν γίνει δεκτά»;;

    Έχουμε σπαταλήσει (όπως φαίνεται χωρίς ουσία) πολλές ώρες στην ΕΡΤ, ειδικά για τα (α) & (β), και δεν βγάλαμε καμία άκρη, καθώς αντιμετωπίσαμε τη γραφειοκρατία και της ίδιας της ΕΡΤ κ της ΠΟΣΠΕΡΤ.
    Όταν ήμασταν στην ΕΡΤ, κάποιοι της ΕΡΤ αντι να οργανώσουν ανοιχτά τον αγώνα κοίταγαν να κάνουν το δελτίο όπως και πριν, απλά λίγο παραπάνω πιπεράτο, τώρα που δεν τους αρέσει η πρόταση του Καψή κατάλαβαν οτι κάτι δεν πάει καλά.

    Ίσως δεν είναι πολύ αργά για να γίνει κέντρο αγώνα η ΕΡΤ, αλλά τώρα περιμένουμε να δούμε άμεσες πρακτικές κινήσεις που θα ανοίξουν τον αγώνα και δεν θα είναι μόνο για την ΕΡΤ.
    1) Ανοίξτε άμεσα 2 ώρες την ημέρα το πρόγραμμα τηλεόρασης για όλα τα κινήματα με συντονισμό από τους ίδιους. Ο ενδιαφερόμενος κόσμος (όχι για το γυαλί αλλά για το κίνημα) έχει κάνει πολλαπλάσιες συνελεύσεις από ότι έχουν κάνει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ξέρει πολύ καλά πώς να οργανώσει συζήτηση. Όσο για το ποιοι θα μπουν και με πια σειρά φροντίστε εσείς να μην το κάνετε πασοκικά (και ξέρουν όλοι τι εννοώ).
    2) Ανοίξτε 3 ώρες την ημέρα το πρόγραμμα ραδιοφώνου για όλα τα κινήματα με συντονισμό από τους ίδιους που θα συμμετέχουν.
    3) Να αλλάξει ο τρόπος και η δομή του δελτίου ειδήσεων (αντιγράφω το δικό σου (α)) και να μην είναι πάλι 3 άνθρωποι, αλλά και άνθρωποι εκτός ΕΡΤ που θα βγάζουν πρόγραμμα. Έχει καταντήσει το τραγικό ο «αέρας» να είναι αδιαπέραστος και να υπάρχει πανό ανοιχτή ΕΡΤ!!!

    Φαντάζομαι όλοι, εκτός κάποιους «τύπους» που το γράφουν και το ξαναγράφουν, διαφωνούν οτι η ΕΡΤ είναι ανοιχτή. Αν θέλετε η ΕΡΤ να γίνει ανοιχτή τότε αρχικά εκπληρώστε τα παραπάνω 3 αιτήματα και θα δούμε αν μπορεί να γίνει ανοιχτή. Τα αιτήματα αυτά δεν είναι δικά μου αλλά τα ζήταγε ο κόσμος έξω από τη δεύτερη ημέρα.
    Υπάρχουν επαγγελματίες άνθρωποι του κινήματος που μπορούν, θέλουν και πρέπει να συμμετάσχουν αν θέλετε να γίνει η ΕΡΤ ανοιχτή. Ήρθαν και σας ζήτησαν να βοηθήσουν να ανοίξει ο αγώνας και κάποιοι της ΕΡΤ έτρεξαν να τους κλείσουν την πόρτα.

    Και κάτι ακόμα, τον Ιούνιο κάλεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ μια ανοιχτή συνέλευση στο προαύλιο. Το συντονισμό αντί να το κάνουν αυτοί το έκαναν κάποια άλλα άτομα από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν ο συντονισμός, αλλά οτι καθόντουσαν παραδίπλα και κάναν τις πάπιες (ή οτι άλλο) μέχρι που φώναζε ο κόσμος να κατέβουν οι εργαζόμενοι κάτω, όπου τότε μίλησαν 1-2 από ΠΟΣΠΕΡΤ είπαν 2 μπαρούφες και δεν έγινε/αποφασίστηκε απολύτως τίποτα. Για την κυβέρνηση λέμε και η ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε τα ίδια (όπως και το περιμέναμε), διάλογο χωρίς ουσία και θέληση. Μην κάνετε το ίδιο…

    Πρώτα ανακοινώστε οτι ξεκινάει τώρα η εφαρμογή και των τριών παραπάνω αιτημάτων και μετά ανακοινώστε ανοιχτή συνέλευση. Ο κόσμος ζήταγε να ανοίξετε των αγώνα από τη δεύτερη ημέρα και εσείς κοιτάγατε να έχετε 24 ώρες πρόγραμμα (καλή παγίδα σας έστησαν) και τώρα ρωτάτε που είναι ο κόσμος…

    • Ο/Η ertopensoc λέει:

      Ουσιαστικά, το βασικό αίτημα, να ανοίξει το πρόγραμμα στ κινήματα έχει γίνει δεκτό από την ποσπερτ, και διαβεβαίωσαν οτι δύο ώρες, θα δοθουν στα κινήματα για να φτιάξουν το δικό τους πρόγραμμα. Όμως,το θεμα είναι οτι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο «εμείς» απέναντι σε ένα «εσεις». Υπάρχουν διάφορες δυνάμεις που δρουν στην ερτ και επίσης παίζει τώρα και η πίεση του δεκαπενταύγουστου και ο κόσμος που φεύγει. Και ακόμα είναι ένα ζήτημα, το ποιος θα το συντονίσει αυτό το πρόγραμμα.Οι ποσπερτικοί -οι περισσότεροι- μάλλον δεν το περιέχουν το κινηματικό, δεν το ξέρουν,γιατι αν ήταν διαφορετικά, θα το είχαν κανει ήδη.Πάντως,έτσι κι αλλιώς,όλο αυτό θέλει κόσμο και κυρίως οργάνωση, κάποια δομή, και συμμετοχή από έξω.

      Φυσικά, αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, έπρεπε να είχαν γίνει από την δεύτερη μέρα, που υπήρχε ο κόσμος επάνω. Και ο οποίος κόσμος λάκισε οταν είδε οτι το πρόγραμμα ήταν τόσο ξενέρωτο.Αλλά και οι συνελεύσεις πολεμήθηκαν και από τα μέσα.Έγινε και συνέλευση μέσα στην ερτ ξέχωρη από τα επιμέρους σωματεία,και στείλαν οι δεξιοί και οι πασόκοι τα πούλμαν και τη διάλυσαν. Τώρα, όμως, το πράγμα είναι ένας κύκλος. Χρειάζεται κόσμος για να πιέσει να γίνει το πρόγραμμα κινηματικό, αλλά για να έρθει κόσμος πρέπει το πρόγραμμα να εκφράζει αυτό τον κόσμο, που είναι κινηματικοί η με διάθεση για συγκρουση, κοκ.Αλλωστε, η διάθεση του κόσμου γενικώτερα στην κοινωνία, έχει μετατοπιστεί από την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ερτ σε γενικότερα αιτήματα και ψάχνει ευκαιρία να εκδηλώσει τη δική του οργή για το σύνολο της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.Μάλλον εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι.

Σχολιάστε