ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ «Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

 ????¹????¹??? ??? ????¹????? ?¹????¹?? ????? ?????????? ????? ??¹¹???Η Ανοιχτή Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης ψήφισε αυτό το κάλεσμα:

Προσκληση προς όλους τους συνάδελφους της ΕΡΤ

από την   Ανοιχτή συνέλευση στην ΕΡΤ  

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Ζούμε σε φοβερές εποχές. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία έχει βιώσει πρωτοφανή και τρομαχτικά γεγονότα. Πρώτη φορά σε ειρηνική περίοδο κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμο στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας.

Πρώτη φορά στα χρονικά,  δημοσιογράφοι και τεχνικοί  από παρουσιαστές της επικαιρότητας σπρώχτηκαν βίαια μέσα στο τηλεοπτικό πλάνο και μεταμορφώθηκαν οι ίδιοι σε πρώτο θέμα  . Ο ρόλος που παίζατε σ΄ αυτή την  τραγωδία, που άλλοι έγραψαν για τον Ελληνικό λαό, άλλαξε βίαια και η Ιστορία σας κάλεσε από διακινητές της είδησης και αγγελιοφόροι  να γίνετε οι πρωταγωνιστές του δράματος.

Διαφορετικοί ρόλοι, όμως απαιτούν διαφορετικές δράσεις.

Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες προσωπικές θυσίες που υποβάλλεστε καθημερινά όλοι για να κρατήσετε την ΕΡΤ ανοιχτή. Βλέπουμε ότι η πρόθεσή σας δεν είναι να διατηρήσετε κάποια υποτιθέμενα προνόμια όπως σας έχουν κατηγορήσει οι ίδιοι ψεύτες, που μοίραζαν τόσα χρόνια προνόμια στους δικούς τους. Αντίθετα,βλέπουμε  τον αγώνα αυτό,   σαν την εμπροσθοφυλακή του αγώνα της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια στον ζόφο της ανεργίας ,της φτώχιας και του θανάτου που επιβάλλουν οι πολιτικές των μνημονίων και γι αυτό ακριβώς,  ζητάμε τη συμπαράσταση όλης της Ελληνικής κοινωνίας.

Ξέρουμε επίσης καλά ότι αυτό το «αταίριαστο ζευγάρι»  που μας κυβερνά,  θεωρεί την ΕΡΤ σαν το ιερό δισκοπότηρο της Ιδεολογίας τους. Η καταρράκωση της δημόσιας τηλεόρασης γι αυτούς είναι το σύμβολο της πολιτικής που θέλουν και επιβάλλουν στη πατρίδα μας. Διότι   δεν έχουν σαν τελικό στόχο ούτε καν την Ελλάδα του «λιγώτερου κράτους» όπως λέει το σύνθημα του σύγχρονου νέο-φιλελευθερισμού, αλλά ονειρεύονται μια Ελλάδα ακόμα χειρότερη. Μια Ελλάδα χωρίς κράτος Πρόνοιας, χωρίς Κράτος Δικαίου. Χωρίς δημόσιο και χωρίς δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά  και με πολύ κράτος Καταστολής, πολύ αστυνομία, δημόσια και ιδιωτική  και μεγάλο ιδεολογικό έλεγχο  πάνω στα μμε, δημόσιο και ιδιωτικό.

Και γι αυτό δεν πιστεύουμε ούτε λέξη από όσα λέει ο θίασος των μοχθηρών παλιάτσων που παριστάνουν την κυβέρνηση και ποζάρουν για  πολιτικοί, ενώ  στην πραγματικότητα είναι απλοί διεκπεραιωτές καταστροφικών σχεδίων κάποιων ανάλγητων γραφειοκρατών. Πρόκειται για μια  άθλια συμμαχία , που έχει στις τάξεις της μεγαλο-λαμόγια, επίορκους, μέχρι και γελοίους ακροδεξιούς, όπως ο νυν Υπουργός Υγείας, που έζησε πουλώντας βιβλία Ελλήνων ναζιστών.

Άραγε  πιστεύει κανείς, ότι έχουν παραιτηθεί από το αρχικό τους σχέδιο για μια μίνι ημι-ιδιωτική ψευτοΕΡΤ των 550 εργαζόμενων;

Ή μηπως δε φαίνεται ότι ο απώτερος στόχος τους είναι να την ξεπουλήσουν σα φτηνή πραμάτεια,    σε συγκεκριμένα διαπλεκόμενα μεγαλολαμόγια;

Λοιπόν, που μπορούμε να ελπίζουμε;

Γνωρίζουμε βέβαια όλοι, τα λεπτά νομικά και διαδικαστικά προβλήματα, που καθιστούν τον αγώνα της ΕΡΤ, ιδιαιτέρως πολύπλοκο.

 Ένα όμως είναι το σίγουρο. Ότι η πλειοψηφία των  εργαζόμενων στην ΕΡΤ δεν   θα έχει κανένα μέλλον στην  κυβερνητική  ψευτο-ερτ, όπως επίσης καμία θέση δεν θα έχουμε εκεί οι δημιουργοί καλλιτεχνικού και πολιτιστικού έργου.

Ο κύριος Καψής, της γνωστής δυναστείας, είπε προχτές ότι το μόνο που τον εμποδίζει στην πραγμάτωση των σχεδίων της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η ανοιχτή ΕΡΤ. Η μόνη, λοιπόν διέξοδος για όλους μας είναι η ΕΡΤ να παραμείνει   ανοιχτή .

Όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας , των κινημάτων, των πρωτοβουλιών, των σωματείων που ακόμα αντιστέκονται, των συλλογικοτήτων, των συνελεύσεων στις γειτονιές και των αντιναζιστικών και  αντιμνημονιακών   δυνάμεων, όλου του λαού, που τόσο έχει πληγεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Ακριβώς  για να υπάρξει αυτή η συμπαράσταση , καλούμε όλους του συνάδελφους να κάνουμε μαζί την ΕΡΤ εκφραστή   όσων  τμημάτων της Ελληνικής κοινωνίας αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, για τη δουλειά ,για την ζωή, ακόμα και για τη βιολογική τους ύπαρξη.

Ο αγώνας είναι κοινός .Ελάτε   να αγωνιστούμε μαζί:

Για μια ΕΡΤ δημόσια

Για μια ΕΡΤ ζωντανή

Για μια ΕΡΤ προπύργιο του αγώνα

 Για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε